Megjelent új könyvünk a "Gombák Zemplénből - nem csak zemplénieknek" címmel.

A keménytáblás könyv 380 oldalas, 53 fotós 636 képe szerepel benne. 399 fajról van leírás képpel, a fotógalériában 185 fajról fotó szerepel névvel együtt.

Dr. Dima Bálint ajánlója:

"A Zempléni Gombász Egyesület nagyszabású vállalkozásának, egyedi kezdeményezésének „gyümölcsét” tartja kezében a kedves Olvasó. Ez a hiánypótló könyv a Zempléni-hegységben előforduló gombafajokból válogat, de ahogy a cím is sugallja,remekül használható, bárhol is gombászunk az országban vagy akár határainkon kívül. A munkában 399 gombafaj ismeretterjesztő jellegű, lényegre törő leírását találhatjuk, melyekben kiemelésre kerültek az étkezési értékek, a védettség, valamint a Zemplén területén történő előfordulás is. Nemcsak a gyakori gombák, hanem igazi ritkaságok is megtalálhatók a könyvben, sok fajnak itt olvasható először magyar nyelvű leírása. A gombák általános ismereteit magas színvonalon tárgyaló bevezető, a biztonságos gombagyűjtéshez szükséges tanácsok, szabályok, a Zemplén főbb élőhelyeit ismertető, valamint a régi gombás recepteket is bemutató rész, mind hozzájárulnak a könyv egyediségéhez. Emellett kiemelendő a képanyag is. Egyedülálló összefogásnak köszönhetően több mint félszáz terepi gombász által készített fotó színesíti, illusztrálja a szöveges részeket, sőt egy igen változatos, 185 faj fotóját tartalmazó képgaléria is segíti a zempléni gombák jobb megismerését."

Hogyan lehet hozzájutni?

  • Rendelni lehet a zemplenigombasz@gmail.com email címen, ára: 4000,-Ft + szállítási költség
  • Rendezvények, ahol hozzáférhető: Országos Gombásztalálkozó, a Magyar Mikológiai Társaság szakmak kirándulása, a Zempléni Gombász Egyesület programjai, rendezvényei, a László Kálmán Gombászegyesület éves tábora

Articolul anterior Următorul articol

Back to top