Gombanap a múzeumban

A László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében szombaton (nov. 11-én) hagyományos gombanapot tartanak, melyre szeretettel várnak minden természetkedvelő családot. Az idei téma: a tölcsérgombák (főleg Clitocybe nemzetség).

A program 8.45 órakor kezdődik sugásfürdői gombásztúrával, melyen szakavatott vezetők segítenek felismerni az ehető és mérgező gombákat (rossz idő esetén elmarad a túra). Gyülekező a sepsiszentgyörgyi belvárosi buszmegállóban, a Művészeti Népiskola előtt. A délutáni program: 13,30-tól 15 óráig a Bástya és a Park Vendéglő gombás ételeket kínál.

15,15-től Zoltán Sándor: Gyakoribb, érdekesebb tölcsérgombáink 15,45-től Zsigmond Győző: Néhány tölcsérgombánk a magyar néphagyományban (vetítettképes előadások).

16,15-től Fedor Ilona (Budapestről) mutatja be könyvét, könyveit.

Kiállítás tekinthető meg: a szedett gombákat és gombás bélyegeket mutatunk be, jövő évi gombanaptárunk is kapható lesz. 16.45-től gombaismeretből vetélkednek a III–VIII. osztályos tanulók. 16–18 óráig kézműves foglalkozásokkal várják a gyermekeket a múzeum épületében.

Közreműködnek: Sebestyén Lajos, valamint Miklós Katalin és Jácinta, a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai.

A belépés ingyenes.

További részletek a www.sznm.ro és www.gombasz.ro honlapon az elkövetkező időszakban.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Köszönünk minden támogatást!

Támogatóink:

Dália kft.

Park Vendéglő

Bástya Vendéglő

Herasib kft.

Bertis kft.

Articolul anterior Următorul articol

Back to top