Egyesületünk gombaismereti tanfolyamot szándékszik indítani 2016 májusától, melyért a tagoktól csak 10 Moeszia árát (200 RON) várjuk el (adományként bankszámlánkra), másoktól ennek kétszeresét.

A tanfolyam előadásainak látogatása nem kötelező, de a terep-gyakorlatokon való részvétel igen. A tanfolyamot követően vizsgára is sor kerül (ára nincs benne a tanfolyam árában), melyen nem kötelező a részvétel. A kiadandó oklevél elismertetése még nem megoldott, de az ezzel rendelkezőknek bizonyára bizalmat szavaznak majd azokon a piacokon (reméljük egyre több ilyen lesz), amelyeken lesz gombavizsgálat. Az előadók elismert szakemberek lesznek. Március 30-ig várjuk a bejelentkezéseket. A vizsga tantárgyai: gombaalaktan, élettan, és környezettan, gombakereskedelem higiénia és jogi ismeretek, gombatoxikológia alapjai, gombaismeret (legkevesebb 196 faj). Az évek során kiforrott oktatási módszer alapján a kezdő gombászok sikerrel sajátíthatják el a gombaszakellenőri munkához szükséges ismereteket. Előadásokról, felismerendő gombákról elektronikus formában is biztosítunk anyagot a részvételi díj befizetését követően.

A jelentkezés feltétele: orvosi igazolás arról, hogy jó a szaglása, nem színtévesztő, és nem szenved személyiségzavarban; középfokú vagy ennél magasabb iskolai végzettség igazolása.

Articolul anterior Următorul articol

Back to top