Jövő évi gombásztáborunkat augusztus 17-22. közt tartjuk Gyergyóremetén, hol több panzió adna szállást. Orbán Balázs így írt a vendéglátó faluról: „Remete Ditróval szemben, a Maros bal parti magaslatán, a Kőpatak völgyében igen regényesen fekszik.” Erdős-legelős-hegyes-dombos környezet vár minket és remélhetőleg sokféle gomba. Szívesen látunk lehetőleg kocsival jövőket, mert az autó segít majd minket túrázni minden irányba. Irányár: 160 euró. Az ár fedezi a szállást (többnyire kétágyas fürdőszobás lakrészekben) 5 éjszakára és a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora, 17-én csak vacsora, 22-én csak reggeli). LKG-tagoknak, tiszteletbeli tagoknak kedvezmény jár.

A bejelentkezés, illetve az előlegfizetés sorrendje számít túljelentkezés esetén (általában január-februárban be szoktak már telni helyeink). Határidő: 2018. május 1. Aki teheti, látogasson el hozzánk.

Hargita megye erdei-mezői számos florisztikai, mikológiai kincsét kínálja az érdeklődőknek, akik a tudományos munka mellett ellátogathatnak a közeli Gyilkos-tóhoz s Borszékre, Maroshévízre, a Békási-szoroshoz például. Erre próbáljunk tehát szétnézni, gombászni, tudva, hogy itt hagyományosan jól készítenek meg viszonylag sokféle gombát, köztük olyanokat is, melyeket máshol nem vagy alig ismernek. Részletek felől a fent megadott telefonszámon, illetve e-mailen kell érdeklődni.

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Back to top