Nyelvek

Rendelhető naptár, kártya és MOESZIA

Gombás falinaptárunk 2021-re elfogyott.

Gombafotó-pályázat

Kedves fotózni szerető gombásztársak !

A László Kálmán Gombászegyesület gombafotó-pályázatot hirdet a 2022-es Gombanaptár elkészítéséhez.

 

Minden pályázó legfeljebb 20 fényképet küldhet be. A pályaműveket 20x30cm nagyságú, fekvő (landscape) tájolású, 300 dpi felbontásban, jpg

formátumban, e-mailben kérjük a következő címre: vmarkodi@gmail.com. 

Gombaismereti tanfolyam

Egyesületünk gombaismereti tanfolyamot szándékszik indítani 2021 májusától, melyért a tagoktól csak 10 Moeszia árát (200 RON) várjuk el (adományként bankszámlánkra), másoktól ennek kétszeresét.

Gombanap 2020

21. mikológiai és etnomikológiai konferencia és gombásztábor

Székelyvarság, 2020. júl. 10-15.

2020. július 10-15. közt rendeztük meg immár 21. nemzetközi gombásztáborunk és mikológiai-etnomikológiai konferenciánk (természettudományi-néprajzi tehát) a László Kálmán Gombászegyesület szervezésében, melynek elnöke alulírott. Ezúttal tehát Székelyvarságon került rá sor, mintegy 70 állandó és 20 időnként résztvevővel az egész magyar nyevterületről (a Kárpát-medencéből).

LKG bemutató előadás

2019. febr. 12-én 17,00 órától tartjuk a Bod Péter Megyei Könyvtárban (Gábor Áron Terem) a László Kálmán Gombászegyesület újabb összejövetelét, melyen a 20 éves egyesület mutatkozik be és persze gombáink. Mindezt képek s filmek segítik az előadón (Zs.Gy.) kívül. Középpontban gombaismereti tanfolyamaink és táboraink

Gyászjelentő

2020. jan. 16-án elhunyt kedves gombásztársunk, Molnár György, okleveles gombász, íróember, a Málnássy László Gombászegyesület elnöke, az LKG vezetőségi tagja. Emlékét őrizve búcsúzunk tőle, Isten nyugtassa.

A képen ő van középen, tavalyi koltói gombásztáborunkban készült a fotó.

A képen ő van középen, tavalyi koltói gombásztáborunkban készült a fotó.

Kedves fotózni szerető gombásztársak!

A László Kálmán Gombászegyesület gombafotó-pályázatot hirdet a 2021-es Gombanaptár elkészítéséhez.

Gombásztábor Varságon

Minden hely betelt idéni gombásztáborunkra.

             csorgókő vízesés           

Jövő évi gombásztáborunkat július 10-15. közt tartjuk az udvarhelyszéki (Hargita megyei) Székelyvarságon, hol több panzió adna szállást nekünk és a kultúrház alkalmas lenne különféle programjaink lebonyolításához, nem beszélve a környékről, hova túrázni megyünk majd (főleg a Görgényi-havasok meg a Hargita erdeibe). Szívesen látunk lehetőleg kocsival jövőket, mert az autó segít majd minket túrázni minden irányba. Irányár: 160 euró. Az ár fedezi a szállást (többnyire kétágyas saját vagy közös fürdőszobás lakrészekben) 5 éjszakára és a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora, 12-én csak vacsora, 17-én csak reggeli). LKG-tagoknak, tiszteletbeli tagoknak kedvezmény jár. 

Gombanap a múzeumban

Gombanap a múzeumban

Tartalom átvétel